Update training en EK

Helaas zitten we met ze allen in een vreemde situatie die het niet toelaat om op het moment met elkaar trainingen te doen. Uiteraard hopen wij dat iedereen voor zichzelf waar mogelijk door train om zichzelf in vorm te houden. Daarnaast hopen wij dat iedereen deze periode gezond door komt en straks met weer aanwezig kan zijn. Graag geven wij even een update omtrent aankomende trainingen en evenementen.

Selectie training Kumite

Aanstaande zaterdag 9 mei stond er een centrale training kumite gepland bij Unity99. Na overleg met hun hebben we besloten dat het nog niet verantwoordelijk is om deze training door te laten gaan. Langzaam komen bij verschillende scholen in aangepaste vorm de trainingen weer op gang echter alleen in de buitenlucht en conform de streng gestelde richtlijnen van het RIVM. Op dit moment hebben wij nog geen mogelijkheid om met een grote groep op een verantwoordelijke manier samen te trainen spijtig genoeg. En vinden wij het welzijn van alle sporters erg belangrijk en willen hier nu nog geen enkel risico in nemen. Wellicht bij de volgende geplande centrale training geven de richtlijnen meer ruimte. Wij zullen dit per keer bekijken en beoordelen i.o.m. de betrokken partijen.

EK Cyprus

Afgelopen week heb ik contact gehad met de WIKF organisatie om te polsen of er al meer duidelijkheid is omtrent het EK in Cyprus. Helaas kunnen we hier nog niks over melden daar er nog geen besluit genomen is over het wel of niet doorgaan van dit toernooi. Er word nu gemeld dat er half juli een besluit word genomen omtrent de doorgang van het toernooi. Ons advies is dan ook te wachten met boeken van vluchten en/of reserveringen te doen bij hotels tot dat er een duidelijke keuze is gemaakt door de WIKF en de organisatie van het EK Cyprus. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn of er meer nieuws is zal ik jullie uiteraard op de hoogte brengen hiervan.

Met vriendelijke groet,

Wim Stigter
Voorzitter WIKF Nederland