WIKF Exameneisen

Elke leerling die start met karate begint met een witte band.
Tijdens de lessen wordt de algemene oefenstof regelmatig doorgenomen, na verloop van tijd (2 x per jaar) leg je een examen af waarbij je kunt laten zien dat je de stof voor de volgende band onder de knie hebt .

De volgorde van de band is:karateband

Wit:

Geel: 8e Kyu

Oranje: 7 Kyu

Groen: 6e Kyu

Blauw 1: 5e Kyu

Blauw 2: 4e Kyu

Bruin 1: 3e Kyu

Bruin 2: 2e Kyu

Bruin 1: 1e Kyu

Dit examen wordt gewoon op de school op de normale lestijden door de eigen leraar afgenomen. Je kunt net als bij een gewoon examen fouten maken, deze kunnen met andere onderdelen worden gecompenseerd.

Examens jeugd

Bij de jeugd van 5 t/m 13 jaar is het graduatiesysteem door middel van diverse slippen iets anders. De leerling gaat via 2 examens van de witte band naar de gele band (8e kyu). Des te beter een kind de stof begrijpt en uitvoert des te hoger zal de slip zijn.
Dus de eerste keer dat een kind examen doet, zal hij of zij naar de gele, oranje of groene slip kunnen gaan en de tweede keer naar de blauwe of bruine slip. Als een leerling het heel goed doet, kan het zijn dat hij na een slipexamen tijdens het volgende examen direct naar een hele band gaat. Dit is ook afhankelijk van de leeftijd.

De te beheersen stof wordt per kyu wordt in het volgende document weergeven | toelatingseisen|

Examens zwarte band (1e dan)

  1. Als men in het bezit is van de 3e bruine band (1e kyu) kan men bij de de

overkoepelende Wado International Karate-Do Federation examen doen of men kan ervoor kiezen om bij de karate do Bond Nederland examen doen voor 1ste dan (1e zwarte band).

196-198-BlackBelt

Examens worden door de WIKF gedurende het jaar afgenomen door het World Technical Committee van de WIKF tijdens (internationale) stages of het traditionele zomerkamp in Spanje. De Syllabus met de dan-graad eisen treft u hier aan. | dan-graad syllabus |

De KBN examens worden landelijk 2 x per jaar in Utrecht afgenomen. Men moet dan wel 3 jaar onafgebroken lid zijn van de bond. Inschrijfformulieren en gedetailleerde informatie hiervoor kun je bij de KBN aanvragen www.kbn.nl.