Algemene informatie WK 2019

Poster

Geachte leden en sportschoolhouders,

Via deze weg nodigen we jullie officieel uit voor het traject richting de Wereld Kampioenschappen WIKF, 18-22 september 2019 in London (Engeland). De eerste convocatie van het kampioenschap is via de link onderaane pagina te downloaden. Hou onze website en facebook pagina goed in de gaten. Daar worden de data van de (maandelijkse) centrale trainingen (kumite en kata) gepubliceerd.

De kumite trainingen worden verzorgd door:
*Nabil en Isra Ou-Aissa in Amsterdam (dojo Karateschool Fightin’ Nabil)
*Patrick van Daalen en Oniell Zuiverloon in Rotterdam (dojo Unity99)
*Robbin Ooms en Robin Verbeek in Zwijndrecht (dojo Wairando)

De kata trainingen zullen worden verzorgd door:
Robbin Ooms en Robin Verbeek in Zwijndrecht (dojo Wairando), indien mogelijk wordt de jeugd ondersteund door Mark Neijssel en Rita Soutendijk van sportschool Tomo no Kai.

Uitgangspunt is om met een groep gretige karateka’s te werken richting de Wereld Kampioenschappen in London. Aanwezigheid, commitment en inzet zijn belangrijke criteria bij de vorming van de uit te zenden selectie. Het is derhalve zaak aanwezig te zijn. Op die manier ontstaat meer variatie in sparringpartners bij het onderdeel kumite en kunnen de kata deelnemers onderling met elkaar in wedstrijdverband trainen. Daarnaast kunnen we elkaar scherp houden en met de hele groep tot ontwikkeling komen.

Deelname aan een seminar van een lid van de wereldwijde technische commissie, afgetekend in het WIKF paspoort, is een vereiste van het WIKF voor deelname aan het WK in London.  Mogelijkheden hiervoor bestaan tijdens het seminar van Sensei Jon Wicks & Mathieu Beysen 3 & 4 november 2018 in Bilzen (België), Seminar van Sensei Mathieu Beysen in Amsterdam op 16 december 2018, Seminar van Sensei Jon Wicks & Wim Massee in het weekend van 19 en 20 januari 2019 in Papendrecht.  In Papendrecht is er op zaterdag de mogelijkheid om de traditionele stage extra aan te vullen met kumite stage.

Let op: er zal tijdens de registratie in Engeland streng gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een handtekening in je WIKF-paspoort als bewijsstuk dat ook daadwerkelijk een traditionele training is gevolgd. Deze eis is ook specifiek opgenomen door de organisatie in de convocatie.

Evt. afwezigheid dient zoals gebruikelijk uiterlijk de avond voor de training (voor 22.00 uur) per mail gemeld te worden, inclusief opgave van reden: michel@wikf.nl. Voor KBN selectieleden geldt vrijstelling van de centrale WIKF trainingen indien deze samenvallen met een KBN-activiteit.

Bij vragen of onduidelijkheden over het traject richting Engeland kun je contact opnemen met ondergetekende.

Met sportieve groet,

Michel van IJzendoorn
Voorzitter WIKF Nederland

INFORMATIE BULLETIN: Het informatie bulletin over het WK kunt u middels deze link downloaden: 9th WIKF World Karate Open, England 2019 – (Short Bulletin) v1.0 

 

1 Comment