Algemene informatie EK 2018 WIKF Braga – Portugal

Braga

Geachte leden en sportschoolhouders,

Via deze weg nodigen we jullie officieel uit voor het traject richting de Europese Kampioenschappen WIKF, 27-29 juli 2018 in Braga (Portugal). De convocatie van het kampioenschap staat inmiddels op sportdata. Hou onze website en facebook pagina goed in de gaten. Daar worden de data van de (maandelijkse) centrale trainingen (kumite en kata) gepubliceerd.

De kumite trainingen worden verzorgd door:
*Nabil en Isra Ou-Aissa in Amsterdam (dojo Karateschool Fightin’ Nabil)
*Patrick van Daalen en Oniell Zuiverloon in Rotterdam (dojo Unity99)
*Robbin Ooms en Robin Verbeek in Zwijndrecht (dojo Wairando)

De kata trainingen zullen worden verzorgd door:
Robbin Ooms en Robin Verbeek in Zwijndrecht (dojo Wairando), indien mogelijk wordt de jeugd ondersteund door Mark Neijssel en Rita Soutendijk van sportschool Tomo no Kai.

Uitgangspunt is om met een groep gretige karateka’s te werken richting de Europese Kampioenschappen in Braga. Aanwezigheid, commitment en inzet zijn belangrijke criteria bij de vorming van de uit te zenden selectie. Het is derhalve zaak aanwezig te zijn. Op die manier ontstaat meer variatie in sparringpartners bij het onderdeel kumite en kunnen de kata deelnemers onderling met elkaar in wedstrijdverband trainen. Daarnaast kunnen we elkaar scherp houden en met de hele groep tot ontwikkeling komen.

Nieuw! Deelname aan een seminar van een lid van de wereldwijde technische commissie, afgetekend in het WIKF paspoort, is een vereiste van het WIKF voor deelname aan het EK in Portugal. In het weekend van 20 en 21 januari is daarvoor een eerste mogelijkheid tijdens het seminar van Sensei Jon Wicks in Papendrecht. Let op: er zal tijdens de registratie in Portugal streng gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een handtekening in je WIKF-paspoort als bewijsstuk dat ook daadwerkelijk een traditionele training is gevolgd. Deze eis is ook specifiek opgenomen door de organisatie in de convocatie.

Een eerste inventarisatie van de selectie voor Portugal zal plaatsvinden tijdens de eerste centrale kumite-training richting Portugal, op zondag 7 januari 2018 in Amsterdam. Voor de jeugd t/m 13 jaar is de training van 16.30-17.45 uur. Aansluitend traint de groep 14+ van 17.45-19.00 uur. Locatie:Sportcentum Calandhal, Eliza van Calcarstraat 2, 1068 RR, Amsterdam.

Evt. afwezigheid dient zoals gebruikelijk uiterlijk de avond voor de training (voor 22.00 uur) per mail gemeld te worden, inclusief opgave van reden: michel@wikf.nl. Voor KBN selectieleden geldt vrijstelling van de centrale WIKF trainingen indien deze samenvallen met een KBN-activiteit.

We streven ernaar om de voorlopige selectie eind januari bekend te kunnen maken. Bij vragen of onduidelijkheden over het traject richting Portugal kun je contact opnemen met ondergetekende.

Met sportieve groet,

Michel van IJzendoorn
Voorzitter WIKF Nederland

INFORMATIE BULLETIN: Het informatie bulletin over het EK kunt u middels deze link downloaden.

SPORTDATA: Middels deze link komt u op de registratie en informatie site van het EK

1 Comment